Dierenarts Monique Scholten is afgestudeerd aan de Universiteit Gent in 2011 in de optie Paard. Ze is afkomstig uit het Nederlandse Groningen. Tot haar middelbare school heeft ze in het buitenland gewoond met haar familie, dus ze was niet regio gebonden. Tijdens de studie is ze haar Belgische vriend tegen gekomen, waarmee ze de dierenartsenpraktijk in 2013 gekocht heeft.

Na het afstuderen heeft ze driekwart jaar in verschillende landen ( Engeland, Dubai, India) stages gelopen in klinieken en werkervaring opgedaan in praktijken. Begin 2012 is ze begonnen in een gemengde praktijk in Maasmechelen. Hier werden naast paarden vooral honden en katten behandeld, dus deed ze veel ervaring op met het uitvoeren van operaties en met drukke spreekuren.

In 2012/2013 heeft ze in Duitsland de opleiding van Chiropractor gevolgd en is sinds 2013 aangesloten bij de IVCA als erkend chiropractor. Ze behandelt zowel honden als paarden. Meer informatie over wat Chiropractie is en wanneer het toegepast wordt vindt u hier.

In de zomer van 2013 werd het (oude) tandartsenpand gekocht en werden er verbouwingen uitgevoerd, zodat ook de huisdieren mee konden naar Kluisbergen: 2 haflingers en 2 katten en inmiddels de nieuwe mascotte van de praktijk : labrador Noa.

In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met haar grote hobby: paardrijden.

Ze heet u graag welkom op de praktijk!