Naast de gewone zaken tijdens een consult ( nagels knippen, het algemene gezondheidsonderzoek etc.) kunnen er nog bijkomende onderzoeken worden uitgevoerd.

 Microscopisch onderzoek van urine en mest kan door ons worden uitgevoerd. De specifieke onderzoeken ( van bijvoorbeeld de urine of een bloedonderzoek) worden opgestuurd naar een extern laboratorium die speciaal voor dieren opgericht is  : https://www2.zoolyx.be/. De resultaten worden aan ons doorgegeven en worden dan met u besproken.

Echografie

Voor sommige zaken is er verder onderzoek nodig. Voor de drachtdiagnose wordt er bijvoorbeeld vaak een echografie uitgevoerd om de dracht te bevestigen ( en de levende pups te zien). Ook voor andere zaken is er soms een echografie nodig en deze kan worden toegepast wanneer het nodig blijkt te zijn, ook op verplaatsing. Zo kan er een echo genomen worden van het hart, de lever, nieren, milt, maag of bijvoorbeeld de baarmoeder wanneer er een ontsteking vermoed wordt.

Radiologie

De praktijk heeft sinds kort een volledig digitaal röntgensysteem ter beschikking. Hierdoor kan er in enkele seconden direct een röntgenfoto worden genomen. Dit wordt vooral gebruikt wanneer er sprake is van een trauma ( aanrijding, erge bijtwonden, val van de trap), om te kijken of er een breuk zichtbaar is op de botten,  of wanneer we bijvoorbeeld problemen van de longen of het hart vermoeden. Er worden niet zomaar röntgenfoto’s gemaakt, we proberen het aantal zo laag mogelijk te houden en enkel toe te passen wanneer het nodig is.

Lasertherapie 

De praktijk beschikt over een type 4  therapeutische laser ( Een therapeutische laser is niet hetzelfde als een chirurgische laser, er wordt nooit weefsel beschadigd.

Oogbescherming is wel noodzakelijk en verplicht. Deze bescherming ( speciale brillen) zal voorzien worden voor u. Meer informatie over het nut en de werking van de laser vindt u hier: Fysiotherapie.

Chiropractie en fysiotherapie

Om uw huisdier te kunnen helpen op gebieden,  waar soms de reguliere geneeskunde niet verder raakt, of wanneer u merkt dat u huisdier ‘ niet loopt zoals hij moet’, of bijvoorbeeld stijf loopt, kunnen wij u verder helpen met gediplomeerde kennis op het gebied van manuele therapie. Meer specifieke informatie vind u hier (ChiropractieFysiotherapie).