Dierenarts Monique Scholten is afgestudeerd aan de Universiteit Gent in 2011 in de optie Paard. Ze is afkomstig uit het Nederlandse Groningen. Tot haar middelbare school heeft ze in het buitenland gewoond met haar familie, dus ze was niet regio gebonden. Tijdens de studie is ze haar Belgische vriend tegen gekomen, waarmee ze de dierenartsenpraktijk in 2013 gekocht heeft.

Na het afstuderen heeft ze driekwart jaar in verschillende landen ( Engeland, Dubai, India) stages gelopen in klinieken en werkervaring opgedaan in praktijken. Begin 2012 is ze begonnen in een gemengde praktijk in Maasmechelen. Hier werden naast paarden vooral honden en katten behandeld, dus deed ze veel ervaring op met het uitvoeren van operaties en met drukke spreekuren.

In 2012/2013 heeft ze in Duitsland de opleiding van Chiropractor gevolgd en is sinds 2013 aangesloten bij de IVCA als erkend chiropractor. Ze behandelt zowel honden als paarden. Meer informatie over wat Chiropractie is en wanneer het toegepast wordt vindt u hier.

Door de opleiding Chiropractie was de interesse in de biomechanica en de manuele therapie bij dieren gewekt. In 2015 heeft ze de opleiding Fysiotherapie Paard afgerond aan de Universiteit Gent en in de periode 2017-2018 heeft ze  de Amerikaanse opleiding Canine Rehabilitation Therapist afgerond (CRI). Tussendoor heeft ze verschillende congressen en cursussen gevolgd over fysiotherapie, biomechanica en rugproblemen, als ook een curus Taping (VetkinTApe). Hierdoor kan ze meer honden en paarden helpen, als uitbreiding op de diergeneeskunde.

In de zomer van 2013 werd het (oude) tandartsenpand gekocht en werden er verbouwingen uitgevoerd, zodat ook de huisdieren mee konden naar Kluisbergen: 2 haflingers en 2 katten en inmiddels de nieuwe mascotte van de praktijk : labrador Noa. Sinds 2014 is iedereen welkom op de praktijk!

In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met haar grote hobby: paardrijden

Tijdens vakanties en drukke dagen zult u soms mijn collega Yva Nijst tegen komen. Ze is afgestudeerd in 2017 in de richting paard en heeft ondertussen al veel vervangingen gedaan hier in de regio.  Zij behandelt met veel plezier uw huisdier en is dankzij het computerprogramma van deze praktijk op de hoogte van de medische geschiedenis van uw geliefde huisdier.