Dierenarts Monique Scholten is afgestudeerd aan de Universiteit Gent in de optie Paard in 2011.

Ze is afkomstig uit het Nederlandse Groningen. Tot haar middelbare school heeft ze met haar familie in het buitenland gewoond (Noorwegen,Brunei, Schotland,..) .

Afbeelding2
Afbeelding3

Na het afstuderen heeft ze driekwart jaar in verschillende landen ( Engeland, Dubai, India) stages gelopen in verschillende klinieken en daar werkervaring opgedaan. Begin 2012 begon ze in een gemengde praktijk in Maasmechelen. Hier werden naast paarden vooral honden en katten behandeld, dus deed ze veel ervaring op met het uitvoeren van operaties en met drukke spreekuren.

In 2012/2013 heeft ze in Duitsland de opleiding van Chiropractor gevolgd en is sinds 2013 aangesloten bij de IVCA als erkend chiropractor. Ze behandelt zowel honden als paarden. Meer informatie over wat Chiropractie is, wanneer het toegepast wordt en wat het voor u kan betekenen, vindt u hier.

Door de opleiding Chiropractie was de interesse in de biomechanica en de manuele therapie bij dieren gewekt. In 2015 heeft Monique de opleiding Fysiotherapie Paard afgerond aan de Universiteit Gent en in de periode 2017-2018 heeft ze  de Amerikaanse opleiding Canine Rehabilitation Therapist afgerond. Deze opleiding is een fysiotherapie opleiding voor honden. Tussendoor heeft ze verschillende congressen en cursussen gevolgd over fysiotherapie, biomechanica en rugproblemen, als ook een cursus Taping. Hierdoor kan ze meer honden en paarden helpen, als uitbreiding op de diergeneeskunde.

Monique met haar haflinger merrie Wachtel,  op concours

In de zomer van 2013 werd het (oude) tandartsenpand in Kluisbergen gekocht en werden er verbouwingen uitgevoerd, zodat ook de huisdieren mee konden naar Kluisbergen: 2 haflingers en 2 katten en inmiddels de nieuwe mascotte van de praktijk : labrador Noa.

Sinds 2014 is iedereen welkom op de praktijk en in 2021 zijn er grote veranderingen op komst, dus houd Facebook in de gaten! FACEBOOK. Er komt meer ruimte om de viervoeters te helpen en de fysiotherapie  is verder uitgebreid met een waterloopband, zodat Hydrotherapie ook tot de behandelingsmogelijkheden behoort.

Sinds 2018 zijn er verschillende collega’s de groeiende praktijk komen bijstaan.

Aangezien we graag iedereen zo snel mogelijk willen helpen, zijn we meestal met 2 dierenartsen beschikbaar, die u online kunt vastleggen(LINK) ( ).

Maak afspraak